Ny guide til Oslos arkitektur
  • Tittel: Architectural Guide Oslo
  • Forfatter: Henning Nielsen og Ulf Meyer
  • Utgivelsesår: 2019
  • Forlag: DOM Publishers
  • Antall sider: 215

DOM publishers er et tysk forlag som har spesialisert seg på arkitekturbøker, og som har en omfattende portefølje av arkitekturguider til alle verdens land og byer, fra Pyongyang til Paris.

I januar i år utkom endelig også Architectural Guide Oslo, redigert av den Oslo-baserte arkitekten Henning Nielsen og tyske Ulf Meyer. Denne alternative reiseguiden – som bare tar for seg nyere arkitektur fra ca. 1930 til i dag rommer korte presentasjoner av mer enn 150 prosjekter i Oslo og omegn. To innledende tekster tar for seg henholdsvis byens historie fra middelalderen frem til i dag, og et dypdykk i Fjordbyenplanene, og gir en kontekst til prosjektene som presenteres videre i boken. Boken er organisert i geografiske områder, og et oversiktskart som viser hvor prosjektene er plassert gjør det enkelt å planlegge en rute og finne frem i byen.  

Ny guide til Oslos arkitektur
Gaute Brochmann
Gaute Brochmann (f. 1980) er arkitekt MNAL og redaktør for Arkitektur N (fra desember 2017). 
Ny guide til Oslos arkitektur
Publisert på nett 01. mars 2019. Opprinnelig publisert i Arkitektur N nr. 1 – 2019. For å få full tilgang på alt innhold i Arkitektur N kan du kjøpe eller abonnere på papirutgaven.