Utsiktspunkt Tungeneset, Berg

Arkitekt:
Code:arkitektur


Utsiktspunkt Tungeneset, Berg
Rampen.

Rampen.

The ramp.

Toalettbygg.

Toalettbygg.

Toilet house.

Rekkverket om natten.

Rekkverket om natten.

Railing at night.

 
Situasjonsplan.

Situasjonsplan.

Location plan.

Arkitektens beskrivelse

Profilpunktet på Tungeneset i Steinfjorden er en del av et prosjekt som strekker seg over svabergene ned mot storhavet og utsikten til Okshornan på den andre siden av Ersfjorden. Målet har vært å etablere en rasteplass så nær havet som mulig. Rasteplassen er forbundet med parkeringsplassen med en rampe i tre og betong som peker direkte mot Okshornan.

Prosjektet består av fire elementer, parkeringsplass med toalettbygg, betongrampe, trerampe og rasteplass, og har oppstått i en dialog mellom arkitekt og landskapsarkitekt gjennom fullskala-skissering på plassen. Rampens plassering og rasteplassens utforming ble skrittet opp i nysnø av arkitektene og så målt inn horisontalt og vertikalt. Toalettbyggets form ble «bygget» med lekter og så målt opp.

Parkeringsplassen og betongrampen er konstruert med en støttemur i betong med et høyt rekkverk i tre. Toalettbygget er i sin helhet støpt i betong og består av toalett, rullestoltoalett og teknisk rom. Alt treverk er av typen sibirsk lerk. Rasteplassen er utført i plasstøpt betong med skrå flater som skaper flere sittemuligheter. På betongflaten er det bygget et ildsted med grill.

English Summary
National Tourist Routes
Viewpoint, Senja

Architects: Code: Arkitektur AS with Aurora Landskap AS

The aim was to locate a viewpoint as close to the sea as possible. The lookout is tied to the car park with a concrete and timber ramp, and the project also comprises toilets and a picnic area. The design was developed through full-scale on-site sketching by outlining the main elements in the snow, and measuring them up.

All timber is Siberian Larchwood. The picnic area and toilet facility is in in-situ concrete.

Utsiktspunkt Tungeneset, Berg
Publisert på nett 30. august 2019. Opprinnelig publisert i Arkitektur N nr. 1 – 2009. For å få full tilgang på alt innhold i Arkitektur N kan du kjøpe eller abonnere på papirutgaven.