Arkitektur N kommer ut 6 ganger pr. år. Hver utgave inneholder ca. 120 sider presentasjoner av og diskusjoner om arkitekturen i Norge.
Pris abonnement: Norge 1140,- utenfor Norge 1300,-
Denne nettsiden presenterer et lite utvalg av innholdet i Arkitektur N. Artikler på nett blir markert som klikkbare i innholdsfortegnelsen etterhvert som de evt. legges ut. Resten av innholdet er på papir.
Rørosseminaret – Det er nå tjue år siden første gang Trondhjems Arkitektforening inviterte en håndfull arkitekter fra Øst-Europa til Røros til en «International Celebration of Architecture». Det er lett å se på Rørosseminaret som en feiring av det man har felles; det er alltid enkelt å se etter det man allerede kjenner, trekke linjer over kloden fra ett hus til et annet og si «Ja, det har vi holdt på med her også.»
Rørosseminaret 20år
Det første Rørosseminaret, TAF International Celebration of Architecture, ble avholdt i 1988. I 20 år har arkitekter fra alle verdens utkanter kommet til Røros for å se på gruvebyen og snakke om sin og andres arkitektur. De mange møtene som har funnet sted under og rundt de ti seminarene siden da, har etablert Røros som en enestående arena for nye perspektiver i arkitekturfaget.
"Vi trenger morstanden"
Jarmund / Vigsnæs AS beskriver seg selv som et landhandleri for arkitektur. Kontoret har rundt 40 ulike prosjekter på gang, både store og små. Og selv om de har markert seg med store prosjekter som Svalbard Forskningspark i Longyearbyen, Arkitekthøgskolen i Oslo og Forsvarets nye ledelsesbygg på Akershus, er det kanskje særlig de mange små prosjektene som særpreger kontorets virksomhet. I hytter, eneboliger og ombygninger foregår en kontinuerlig utforsking av nye arkitektoniske og tekniske løsninger som langsomt vrir den kjente virkeligheten i nye retninger. Ingerid Helsing Almaas har snakket med Einar Jarmund, Alessandra Kosberg og Håkon Vigsnæs.
Sverre Fehn – en stor forteller
Arkitektur er fortelling. Særlig tydelig blir dette i Sverre Fehns arbeider. Marc Neveu forteller om Venetzia-vaveliongen
Møbelet som ikke eksisterte
Designprodukter er både visualitet og materialitet, både bilde og konkret produkt. I 1968 lanserte Nye Bonytt en møbelkolleksjon av Terje Meyer. Kolleksjonen var laget av papprør, med ulike typer stoler og bord. Stolen er i dag en del av basisutstillingen på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Artikkel av Hilde Mortvedt
Redaktør for nr. 2-2008 var Ingerid Helsing Almaas. Fagredaktør var Einar Bjarki Malmquist. Redaksjonsrådet bestod av Knut Bjørgum, Mari Hvattum, Espen Johnsen, Mari Lending, Thomas McQuillan, Oddvar Skjæveland.
- Side Innhold
- 10 Hjemme
- 12 Om fortellinger: arkitektur og identitet
- 18 Motstand og presisjon – et intervju med Jarmund / Vigsnæs AS Arkitekter MNAL
- 20 Enebolig Gaupseth/Kløver
- 24 Enebolig Jessen
- 28 Oslo International School
- 30 EU-prosjekt om energieffektivisering av eksisterende bygninger
- 31 Solvarmesystem ved Hol kirke
- 33 Rørosseminaret 20 år
- 34 Røros i verden
- 36 The Røros Seminar
- 38 Remembering Røros 2004
- 40 Aga Khan Award for Architecture
- 42 Recollection
- 44 My self-portrait in 300 words? I´ll try.
- 47 What architecture means for me... now
- 50 Arkitektene på Røros gjennom 20 år
- 54 Cultural Values
- 56 Rural Architecture: Enhancing Locality
- 60 Place and Identity – oppsummering av seminaret 2006
- 64 Forelesere på Rørosseminaret 1988–2006
- 66 Møbelet som ikke eksisterte – pappstol av Terje Meyer, lansert i 1968.
- 68 Bokomtaler/småstoff
- 76 Produktnytt